Tips för företag som söker bokföringsbyrå

Bokföringen är inget man som företagare ska ta lätt på. Förutom att bokföringen är ett bra hjälpmedel för företaget självt, i och med att den visar företagets ekonomiska utveckling, är bokföringen även omgärdad av en mängd regler och lagar som måste följas. Upplever du att bokföringen känns snårig är det klokt att anlita en bokföringsbyrå för hjälp. Här är fyra tips för dig som letar efter en bra bokföringsbyrå i Uppsala.

Kontrollera vilka tjänster byrån erbjuder

Alla bokföringsbyråer erbjuder löpande bokföring och bokslutsarbete. Utöver detta skiljer sig tjänsteutbudet mellan bokföringsbyråer. Vissa byråer kan fungera som företagets ekonomiavdelning medan andra åtminstone kan hjälpa till med enklare skatte- och bolagsfrågor. Vill du ha en bokföringsbyrå du kan växa med kan det vara klokt att välja en byrå som har ett mer omfattande tjänsteutbud.

Priset är viktigt

Det är onödigt att betala för tjänster du inte använder. Vissa bokföringsbyråer erbjuder abonnemang till ett fast pris där en mängd tjänster ingår. Behöver du alla tjänster i abonnemanget är det förmodligen fördelaktigt att teckna ett avtal. I andra fall kan det vara klokt att fundera på om det inte är mer ekonomiskt fördelaktigt om byrån debiterar per timme.

Kontrollera hur mycket rådgivning du får kostnadsfritt
Särskilt nystartade verksamheter kan behöva en hel del rådgivning innan alla rutiner är på plats. Denna inledande rådgivning är ofta kostnadsfri. När väl verksamheten är i gång börjar emellertid byråerna debitera för rådgivningen. Det kan vara smart att i förväg undersöka hur mycket rådgivning du kan få utan kostnad.

Granska omdömen och referenser

En bokföringsbyrå är aldrig bättre än den senaste kundens omdöme. I dag har vi alla möjligheter att använda nätet för granskning av omdömen och referenser. Hittar du några mindre positiva omdömen om en byrå är det en god idé att gå vidare i letandet efter en bra bokföringsbyrå.

Klicka här för att ta in offerter från utvalda bokföringsbyråer i Uppsala!

Börja här - helt gratis!